Cum se curata laptopul? Leave a comment

Dupa cum bine stiti in timpul functionarii, componentele electronice se incalzesc, motiv pentru care producatorii de laptopuri au folosit un sistem de racire intern, format in cele mai multe cazuri din 2 elemente, si anume un radiator pasiv ce include si un conducator de caldura (heatpipe) si unul sau mai multe ventilatoare active cu turatie dinamica in functie de temperatura ce trebuie disipata.

Problema majora a sistemelor de racire active este ca acestea acumuleaza praf sau scame din mediul inconjurator, care se colmateaza in interiorul coolerului creand adevarate bariere pentru aerul cald ce trebuie evacuat, uneori reusind sa blocheze total ventilatorul.

Din acest moment, defectarea laptopul este inevitabila fiind doar o chestiune de timp pana acesta o sa cedeze definitiv. Marea majoritate a utilizatorilor nu sunt constienti de riscurile la care este supus echipamentul in cauza si il lasa pana in ultima clipa, cand de cele mai multe ori este prea tarziu, iar costurile reparatiei sunt evident mai mari in comparatie cu o curatare laptop.

Recomandarea noastra este sa mergeti intr-un service laptop specializat si sa solicitati o curatare interna a sistemului de racire la un interval de cel mult 6 luni sau mai des, in functie de mediul in care este utilizat laptopul. Este bine sa folositi si un stand sau un cooler pad care sa ajute la scaderea temperaturii, insa acesta nu va va proteja laptopul de scamele si praful care se vor aduna in sistemul de racire intern.

Lasă un răspuns